2014 yılında başlamış bir yolculuğun devamı. Sosyal medyanın gücünü görmüş, çocuğum için, hepimizin çocukları için, geleceğimiz için ne yapabiliriz kaygısı ile yola çıkmış bir babanın yolculuğu. Sosyal medya üzerinde çoğunlukla ailelerden oluşan, özel eğitimcilerin ve uzmanların da olduğu şu an 20.000’in üzerinde takipçiye sahip bir bilgi paylaşım grubunun kurucusu. Genellikle annelerin aktif olduğu otizm camiasında farklı bir ses, Efe’nin babası Harun Mısırlı.
Grup üzerinden yapılan çok yararlı paylaşımları daha somut bir sonuca dönüştürmek, sanal ortamda başlayan bu dayanışmanın, bilgi paylaşımı ve güç birliğinin, ülke geneline yayılması, aile ya da uzman, yolu otizm ile kesişen herkesin buna dahil olması hedefiyle e-dergi yerine basılı dergi olarak yayın hayatına başladı – OTIZM’li Dergisi.
Dolu dolu içerikleri ile 5 dergi basıldı. Çok güzel dönüşler oldu. Fakat çeşitli sebeplerle, yayınları devam ettiremedik.
Ve şimdi yeniden, yeni bir ekiple, yeni bir formatla, yine karşınızdayız.
Kaldığımız yerden yola devam ediyoruz.
Haftalık göndereceğimiz e-bültenlerde neler olacak?
O alanın uzmanlarından aileler için bilgi ve öneriler, bu alanda çaba gösteren sivil toplum kuruluşları ve projeleri, özel gereksinimli çocuk sahibi olan ve olmayan anne-babalarla röportajlar, başarı hikayeleri, özel gereksinimli çocuk sahibi olmayan ailelere özgü farkındalık oluşturucu içerikler, sosyal medyadan dikkatimizi çeken içerikler, film/kitap önerileri/değerlendirmeleri ve gündemdeki diğer haberler. Ve çok özel bir yazı dizimiz olacak – Anne-Baba Okulu. Özel anne-babaların ihtiyacı olan her türlü temel ve kritik bilgi burada olacak.
Otizm adına, diğer özel gereksinimli bireyler adına, hepimizin sesi olmasını dilediğimiz e-bültenlerimizin, çocuklarımız gibi adım adım gelişmesi, doğru ve güvenilir bilgi kaynağı olarak takip edilen bir yayın olması, toplumda gerçek anlamda FARKINDALIK oluşturması ümidiyle çalışmalara devam ediyoruz.
Sesimize ses veren herkese selam olsun.
OTİZM’li Dergisi Yayın Yönetimi